Workshops

Leerlingen krijgen na de zaaldiscussie de keuze om deel te nemen aan één van onderstaande workshops. De keuze van de workshops wordt mede bepaald door het Mediaprofiel dat voorafgaand aan het My Comment Festival is ingevuld.

Too Much Information

De meest innovatieve journalistieke start-up van 2016, TMI, komt naar het My Comment festival. Een unieke kans voor leerlingen om samen met de vloggers mooie video’s te maken over het festival.

NOS: YouTube Mashup (alleen op 22 november)

Bij Mashup nemen journalisten van de NOS, Roel en Ivo, iedere week het nieuws door met een bekende YouTuber. Mashup is een pilot op YouTube van de NOS en zij zijn benieuwd wat jongeren daarvan vinden! Hoe volgen zij nieuws? En wat kijken ze op YouTube? In deze workshop gaat de NOS samen met leerlingen al deze vragen beantwoorden.

7Days

Geloven uw leerlingen alles wat de media melden? Vast niet. En dat is maar beter ook want kranten, tv-programma’s en online (sociale) media melden bewust en onbewust ook een hoop onzin. In deze workshop worden 7 tips en trucs gegeven om de feiten van fictie te onderscheiden.

Digital Playground: My 360 selfie

In de workshop “My 360 Selfie” geven leerlingen in één beeld weer hoe hun wereld van social media er uitzien en wat ze daar van vinden. Zitten ze teveel op Facebook? Is Snapchat geweldig? Via de Google Cardboard kijken en luisteren ze samen naar het moodboard van zichzelf en van anderen. Like! Of niet.

BaseDay: Online weerbaarheid

Hebben uw leerlingen al de volledige controle over hun online imago? Zo niet, de oplossing is nabij! In de workshop van Baseday reclaimen leerlingen die controle.

Beeld en Geluid: My Visual Comment (alleen op 23 en 24 november)

Tijdens de workshop My Visual Comment wordt beeldmateriaal bewerkt en gemaakt naar aanleiding van de actualiteit. Maurice van Berkel laat wat goede voorbeelden zien van visuele inhakers waarna de leerlingen zelf aan de slag gaan.

Initiatiefnemers