Over ons

My Comment is een initiatief van Mediawijzer.net en Beeld en Geluid.

Over Mediawijzer.net

Mediawijzer.net is het Nederlands netwerk voor mediawijsheid. Mediawijzer.net is opgericht op initiatief van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Jeugd en Gezin.

Mediawijzer.net heeft als doelstelling om de mediawijsheid van kinderen van 0-18 jaar te bevorderen en wordt aangestuurd door vijf toonaangevende organisaties op het gebied van mediawijsheid:

  • ECP | Platform voor de InformatieSamenleving
  • Kennisnet
  • Koninklijke Bibliotheek
  • het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
  • NPO

Over Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het multimedia-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder.

Beeld en Geluid is toegewijd om deze unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het algemeen publiek en het onderwijs.
Het kritisch en creatief met media om kunnen gaan staat in het onderwijsaanbod van Beeld en Geluid centraal.

Partners Mediawijzer.net

Bij Mediawijzer.net zijn meer dan 1100 organisaties, bedrijven en instellingen aangesloten. Zij zijn werkzaam in de media, bieden voorlichting, lesmateriaal, workshops, handboeken, projecten of doen onderzoek naar mediawijsheid thema’s.

In 2016 leverden deze netwerkpartners van Mediawijzer.net een bijdrage aan My Comment:

7days

digital-playground

jouwmedialab

mashup

nl-debat-instituut1

tmi

mediaprofiel

Initiatiefnemers