Het festival

My Comment Festival bood een vier uur durend programma waar leerlingen op een positieve manier zelf media maakten en reflecteerden op de ethische kant en artistieke waarde van media. Wat zijn absolute do’s and don’ts? Welke codes gelden online en offline? En hoe kunnen zij hun stem laten horen? Wat is My Comment?

Zaaldiscussie

Tijdens een gezamenlijke zaaldiscussie kwam de ethische kant van media aan bod, gebaseerd op het thema van de Week van de Mediawijsheid: Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?. Door middel van filmpjes, stellingen en casussen nam Nick Schoemaker van het Nederlands Debat Instituut de jongeren mee in het thema.

Workshops

Leerlingen kregen na de zaaldiscussie de keuze om deel te nemen aan één van de vijf workshops. De keuze van de workshops werd mede bepaald door het mediaprofiel wat voorafgaand aan het My Comment Festival is ingevuld.

Meer info »

 

Festivalhart

Het festivalhart is echt een feestje waar de dag op een ontspannen manier werd afgesloten. De leerlingen dansten hier in de stille disco, konden iets drinken, speelden games in de Gamerz Plaza van Jouw Medialab en fotografeerden hun gekregen lunch met behulp van Fooddesigners.

Mediaprofiel

Ter voorbereiding op het My Comment Festival moesten alle leerlingen het Mediaprofiel invullen. Het Mediaprofiel is een test die inzicht geeft in de mediavaardigheden en de online interactie. Op basis van deze test kunnen leerlingen zich ontwikkelen in een richting die voor hen relevant is.
Tijdens het My Comment Festival gaf het Mediaprofiel advies voor de keuze van de workshop.

My Comment Festival voor docenten

Tijdens het My Comment Festival konden docenten terecht bij de Parent Lounge. De parentlounge is een onderdeel van de tijdelijke tentoonstelling: Let’s YouTube. Op deze plek kon u informatie en inspiratie opdoen over mediaopvoeding.

Programma

website-banner

Initiatiefnemers